Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Pia Kjærsgaard talade inför en publik på cirka 250 personer. Pia Kjærsgard sade i sitt tal att hon tror att Sverigedemokraterna kommer att lyckas ta sig in i riksdagen. Hon passade också på att kritisera det officiella Sverige i samband med sitt Sverigebesök. Framför allt riktade hon sin kritik mot den svenska invandringspolitiken. Hon menade även att det svenska valsystemet är odemokratiskt, att det som i Sverige betraktas som hets mot folkgrupp ses som yttrandefrihet i Danmark och att Sverigedemokraterna blir censurerade, rapporterar flera medier.

Trots att Kjærsgaard riktade anklagelser mot den svenska politiken så ansåg hon att det var att betrakta som hets när Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin kritiserat den danska invandringspolitiken, rapporterar TT. Kjærsgaard menade att Danmark numer agerar asylland för missnöjda svenskar.
– Om svenska politiker vill göra Stockholm, Malmö och Göteborg till små Beirut med klanstrider och gruppvåldtäkter, så finns ju Öresundsbron, sade hon till Expressen.

Även Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson talade i Höganäs.