Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

45–åringen hade druckit fem burkar "sjutvåor" och tagit en klunk ur vodkaflaskan han hade med sig. Han satt på en bänk en kväll i mitten på september i centrala Falun när han började irritera sig på högljudda ungdomar.
Han gick över gatan och började skrika på dem. Samtidigt drog han upp sin tröja för att visa sitt intatuerade hakkors på bröstet innan han måttade en spark mot en av ungdomarna.
Ungdomarna gick sen från platsen. Efter ett tag kom en av dem tillbaka för att hämta en kompis.

45–åringen hade återvänt till sin bänk men valde nu att följa efter ungdomarna. När han kommer i kapp dem blev det konfrontation. 45-åringen slog sönder sin vodkaflaska och stack den i halsen på en av ungdomarna. Sedan begav mannen sig mot bussen. Bussen lämnade dock inte från platsen utan väntade in en polispatrull.

Mannen dömdes av Falu tingsrätt i förra veckan. Förutom grov misshandel och misshandel av normalgraden dömdes han för olaga hot och skadegörelse. 45–åringen förekommer under 40 avsnitt i belastningsregistret. Senast han dömdes var tre dagar innan han misshandlade de tre ungdomarna i mitten av september.