Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

17-åringen misstänks för att ha förberett en attack. En utredning inleddes efter att en lärare hittat 17-åringens anteckningar med planer på en terroristattack. I anteckningarna fanns bland annat en lista med fem till sex namn på studenter och en lärare. Samtliga på listan är afroamerikaner utan ett namn som är på en student som 17-åringen menar är homosexuell.

I en husrannsakan i 17-åringens hem hittade polisen material för att tillverka bomber. Polisen uppger att 17-åringens planer på attacken mot skolan varit noga genomtänkta och inte långt ifrån att kunna genomföras. I Förhör har 17-åringen sagt att han är vit makt-anhängare. Polisen har dock inte knutit honom till någon specifik organisation, rapporterar Southern Poverty Law Center.

FBI har kopplats in på fallet och kan föreslå att det utreds som ett federalt hatbrott. Sannolikheten för att det sker bedöms inte som stor eftersom den misstänkte gärningsmannen är minderårig.

17-åringen hävdade initialt att hans anteckningar bara byggt på fantasier och inte varit ämnade att genomföras, rapporterar Southern Poverty Law Center.