Vit makt-musik förbjuds i Lerum

Publicerad 2003-09-19 10:28

Lerums kommun har beslutat förbjuda uppspelning av Vit makt-musik inom de egna lokalerna. Totalförbudet mot Vit makt-musik slås fast i en nyligen antagen handlingsplan som ska bekämpa antidemokratiska yttringar, skriver Metro.
Enligt handlingsplanen ska ungdomsledare och andra som arbetar med ungdomar få i uppdrag att fråga kommunens ungdomar vad det är för musik de lyssnar på, fråga vad banden heter och sedan undersöka om banden tillhör kategorin Vit makt-band. Råder ytterligare tveksamhet kan även en granskning av texterna i musiken komma på tal.
Skivor som ligger på gränsen till det tillåtna ska tas i beslag för att föräldrarna sedan ska hämta ut dem.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.