Sverigedemokrat i fackstyrelse väcker reaktioner

Publicerad 2004-04-14 11:41

Sverigedemokraten och framstegspartisten Allan Jönsson sitter sedan några veckor tillbaka som ledamot i den lokala fackföreningsstyrelsen för Höganäs Bjuf AB i Helsingborg. Det skriver Helsingborgs dagblad.
Från Industrifackets sida är man inte glad över uppgifterna.

- Allan Jönssons uppdrag i den lokala fackstyrelsen måste vi titta lite närmare på. Det är ju olyckligt om han sitter med där med tanke på hans politiska åskådning, säger ombudsman Bengt Larsen till Helsingborgs dagblad.
- Vi försöker ju hålla rent från rasister i organisationen.

Det var efter en konflikt i den lokala fackstyrelsen som Allan Jönsson valdes in. Ordföranden och vice ordföranden hade kommit på kant med medlemmarna eftersom de inte ville driva på frågor gällande bland annat en lönetrappa på arbetsplatsen. De två lämnade styrelsen och in kom istället partiledaren för Framstegspartiet och nu också sverigedemokraten Allan Jönsson.

- Jag ser inte några problem med att sitta i fackstyrelsen och politiskt
representera både sverigedemokraterna och framstegspartiet, säger Allan Jönsson till Helsingborgs dagblad.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.