Oroligt vid Helsingborgs fullmäktige

Publicerad 2007-03-01 14:35

I går kväll hotades aktivister från Ung Vänster av en nazist i samband med en protest mot höjda skolmåltidsavgifter.

Ung Vänster-aktivisterna hade samlats utanför Helsingborgs kommunfullmäktige för att lämna över en protestlista till kommunens politiker när de stötte på tre hotfulla personer, varav en är en känd nazist. Ung Vänster-aktivisterna hotades bland annat med att de skulle få ”pannbenet inslaget” och en ung kvinna som deltog i protesten kallades för hora.

Polis kallades till platsen men när de anlände hade förövarna redan försvunnit. Polisen cirkulerade runt i området men kunde inte finna någon misstänkt. Under torsdagseftermiddagen hade polisen ännu inte mottagit någon anmälan.

Den kände nazisten har tidigare dömts för flera fall av misshandel.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.