Ingen folkomröstning om flyktingmottagning

Publicerad 2007-06-20 13:58

Sverigedemokraterna i Halmstads förslag om att hålla en folkomröstning om flyktingpolitiken i kommunen röstades ner av samtliga andra partier.

Andreas Vårstad från Sverigedemokraterna sade vid fullmäktigemötet att kommunen inte borde ta emot fler flyktingar innan vi kan ta hand om dem som redan är här. Han undrade även om fullmäktige inte trodde att medborgarna var kloka nog att ta ställning i frågan, skriver Hallandsposten.

Vårstad fick visst medhåll av Brynolf Wendt från Sveriges pensionärers intresseparti, SPI, som menade att invandrings- och flyktingpolitiken misslyckats. Han valde likväl att rösta mot Sverigedemokraternas förslag. Samtliga andra partier menade att detta inte var en fråga som man kunde folkomrösta om, uppger Hallandsposten.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.