Nazist misshandlade man med järnrör

Publicerad 2007-06-27 15:51

En känd 18-årig nazist misshandlade en jämnårig person så grovt att han fick livshotade skador. Tingrätten i Helsingborg dömde honom till tre månaders fängelse. Hovrätten fastställer nu tingsrättens tidigare dom.

Det var i Åstop i september förra året som den grova misshandeln utfördes. Redan kvällen innan misshandeln hade 18-åringen gett sig på samma man och tilldelat honom ett slag i ryggen med skaftet på en kniv. Dagen efter träffade de på varandra igen.

Med ett knytnävsslag fällde den 18-årige nazisten mannen. Därefter satte 18-åringen en fot på mannens bröstkorg och slog honom med ett järnrör med full kraft och fortsatte sedan misshandeln. Mannen slogs medvetslös och ådrog sig omfattade skador i ansiktsskelettet. 18-åringen slog också ytterligare en person, som dock inte ådrog sig några allvarligare skador.

18-åringen har under många år rört sig i vit-makt-miljön och är numera aktiv i den så kallade Helsingborgskampanjen. Han är tidigare dömd för liknande våldsbrott som våld mot tjänsteman, hemfridsbrott och flera fall av misshandel.

Hovrätten fastställer nu Tingsrättens dom om skyddstillsyn och fängelse i tre månader för grov misshandel och misshandel. 18-åringen ska även betala ut skadestånd på 41.000 kr till offren.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.