Kommissionär oroas av växande högerextremism inom EU

Publicerad 2007-08-27 10:58

Den Italienska EU-kommissionären Franco Frattini oroas över att högerextremismen växer i flera europeiska länder, rapporterar nyhetsbyrån Berlin TT-Ritzau.

Justitiekommissionär Franco Frattini pekar ut länder som Belgien, Frankrike, Danmark, Italien och Tyskland som bekymmersamma när det gäller högerextremism. Bakgrunden till uttalandet är en händelse i tyska staden Mügeln förra veckan, då en grupp indier jagades genom staden av högerextremister.

Frattini stödjer socialdemokraternas partiledare i Tyskland, Kurt Beck, som bett jurister undersöka möjligheten att förbjuda högerextrema NPD. Ledaren för NPD, Udo Voigt, är för stunden misstänkt för att ha uppmanat till främlingshat, efter att han föreslagit att Adolf Hitlers ställföreträdare, Rudolf Hess, skulle få Nobels fredspris.

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.