Uppmaning till bojkott möter motstånd

Publicerad 2007-09-28 10:07

Socialdemokraten Carina Hägg försökte få igång en bojkott mot ett företag i Värnamo som drivs av en sverigedemokrat. Nu möter hennes utspel motstånd i de egna leden.

– Bojkotter kan vara ett tveeggat vapen där den man vill bojkotta faktiskt blir martyr och får stöd ifrån omgivningen och det får man naturligtvis vara väldigt uppmärksam på, säger partisekreterare Marita Ulvskog till Sveriges radio

Marita Ulvskog pekar istället på vikten att föra fram sin egen politik som motvikt till Sverigedemokraternas. Några planer på att brännmärka företag som har sverigedemokrater i ledningen är inte aktuellt, enligt Ulvskog.

Riksdagsledamoten Carina Hägg (s) har uppmanat lokala företagare och idrottsföreningar att av politiska skäl bojkotta dansstället Seghalla, som drivs av sverigedemokraten Sven-Evert Gunarsson. Gunnarsson är kontaktperson för partiet i Värnamo.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.