Fest ledde till en anmälan om hets mot folkgrupp

Publicerad 2007-10-05 14:16

En nazistfest i Vittinge resulterade i en anmälan om hets mot folkgrupp efter att deltagare ska ha skrikigt Sieg Heil, skriver Upsala nya tidning.

Festen, en 40-årsskiva, som lockade mellan 100 och 200 personer hölls i lördags i Vittinge Folkets park. Inbjudan till festen hade lagts ut på ett nazistsikt internetforum. Den firande 40-åringen bor i Västeråstrakten och polisen där hade kännedom om att en fest planerades.

Uppsalapolisen som bevakade tillställningen hade fått tips från sina kollegor i Västerås. Enligt Upsala nya tidning pågår det nu en utredning om några av festdeltagarna gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.