Rieger åtatalas för förnekelse av Förintelsen

Publicerad 2007-10-11 13:33

Den tyske högerextremisten Jürgen Rieger står åtalad för att ha förnekat Förintelsen, uppger Sveriges radio.

Advokaten Jürgen Rieger åtalas för att han, i samband med att han försvarade förintelseförnekaren Ernst Zündel i en rättegång, gjort sig skyldig till förnekelse av Förintelsen. Att förneka Förintelsen är ett brott i Tyskland.

Åklagaren vill inte bara att Rieger ska fällas för förnekelse, utan även att han ska förlora rätten att arbeta som advokat i brottsmål.

Rieger äger Sveneby säteri utanför Töreboda, som tidigare utgjorde bas för nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen. Göta hovrätt dömde tidigare i år Rieger till villkorlig dom och 25 000 kronor i böter för djurplågeri.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.