M-politiker backar efter kritik

Publicerad 2007-11-23 15:10

Karlskronas kommunalråd K-G Svensson (m) meddelar att han inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna framöver.

Den lokala överenskommelse som slöts mellan K-G Svensson och Sverigedemokraterna förra veckan har mött hård kritik. Bland annat kritiserade statsminister Fredrik Reinfeldt sin partikollega. Nu backar K-G Svensson och meddelar att samarbetet Sverigedemokraterna var en engångsföreteelse, uppger Sveriges Radio.

Förändringen kommer efter att K-G Svensson haft ett samtal med partisekreterare Per Schlingmann (m). Schlingmann vill att moderaterna i Karlskrona i stället söker stöd hos oppositionen.

– Jag vill att man ska ha ett öppet förhållningssätt och en dialog med socialdemokraterna. Det upplever jag att man har haft, men att det är viktigt att ta förnyade initiativ, säger han till Sveriges Radio.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.