Bomb detonerade i Malmö

Publicerad 2008-01-08 17:23

En sprängladdning detonerade i samband med att högerextrema och antifascister drabbade samman i Malmö på måndagen. Enligt polisen tillhörde den hemmagjorda bomben den högerextrema gruppen och kastades emot antifascisterna, skriver Skånskan.se.

Elva personer omhändertogs för störande av allmän ordning, de flesta tillhörande de högerextrema. Bland de omhändertagna fann polisen flera bomber. Carin Brange, informatör på Malmöpolisen, säger till Skånskan.se att sprängladdningarna inte var speciellt avancerade utan förmodligen mest avsedda för att skrämmas. Polis på plats kunde själva förstöra laddningarna.

Händelsen utspelade sig i anslutning till att en rättegång som inleddes på måndagen i Malmös tingsrätt. Två personer, som uppges tillhöra antifascistisk aktion, står åtalade för att i samband med Malmöfestivalen förra året ha misshandlat två högerextremister från Helsingborg.

Senare under måndagen fick polisen larm om bråk mellan två grupper utbrutit på Möllevången i Malmö. Minst ett 20-tal personer ska ha varit inblandade. En person greps misstänkt för förberedelse för misshandel och ytterligare personer omhändertogs för störande av ordning. Enligt polisen har händelsen samband med oroligheterna tidigare under dagen, skriver Skånskan.se.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.