SD-förslag bifölls i Bromölla

Publicerad 2008-01-09 13:58

Sverigedemokraternas förslag om att räkna ut vad invandringen kostar kommunen har fått gehör bland de övriga kommunpolitikerna i Bromölla.

Sverigedemokraternas gruppledare i Bromölla, Magnus Persson, förslag om ”ett särskilt bokslut för kommunens integrationskostnader” bifölls i både kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Förslaget är hämtat från partiets nyligen framtagna kommunpolitiska program.

Övriga partier i kommunfullmäktige menar att beslutet är ett sätt att bekämpa Sverigedemokraterna, rapporterar Sveriges Radio. Kommunpolitikerna menar att kostnaderna för flyktingmottagandet till Bromölla är mycket små eller rentav en plusaffär.

I valet 2006 fick Sverigedemokraterna 8,23 procent av rösterna i Bromölla, vilket gav partiet tre mandat i fullmäktige.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.