Svårt knivskuren man utsatt för hatbrott

Publicerad 2008-01-04 14:46

Polisen tror att den man som i helgen knivskars svårt kan ha varit utsatt för ett hatbrott. En person är anhållen i sin frånvaro, skriver Tv4 på sin hemsida.

En 45-årig man attackerades under lördagskvällen i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Mannen knivskars och utsattes för brutalt våld. Skadorna bedömdes som så allvarliga att de kunde ha varit dödande. Under torsdagen var hans tillstånd mer stabilt, men han var förlamad i halva kroppen, skriver Tv4.

Den knivskurne är homosexuell och brottet bedöms av polisen vara ett hatbrott. En person är anhållen i sin frånvaro för dådet. Den misstänkte är själv inte homosexuell. Enligt polisen har han fått kontakt med sitt offer via Internet. Den misstänkte kan ha haft kontakt med flera personer och även ha utsatt dessa för våld.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha varit i kontakt med den misstänkte men inte vågat anmäla det.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.