Grishuvuden på moskétomt

Publicerad 2008-02-19 15:52

Två grishuvuden hittades på måndagen vid den plats på Hisingen där en moské planeras byggas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Vid Ramberget på Hisingen i Göteborg planerar Sveriges muslimska stiftelse att bygga en moské. På måndagen återfanns två grishuvuden på tomten.

Bachar Ghanoum, vice ordförande i Sveriges muslimska stiftelse, säger till Göteborgs-Posten att det är ett sätt att kränka muslimer och islam som religion. Enligt Bachar Ghanoum så är byggstarten för moskén planerad till sommaren.

Planeringen av moskébygget har även tidigare mött protester. Bland annat har det bildats en grupp, Rambergskampanjen, som arbetar för att stoppa bygget. Sverigedemokraterna i Göteborg är aktiva i kampanjen. En av de saker som kampanjen protesterar emot är att finansieringen av moskén kommer från Saudiarabien.

- En missnöjesyttring som uppkommer när frågan inte får diskuteras, säger Mikael Jansson, distriktsordförande för SD-Göteborg, men framhåller dock till Expo att Sverigedemokraterna tar avstånd från aktionen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.