Knäckte näsbenet på kollega som bad

Publicerad 2008-02-05 11:32

En 62-årig busschaufför har åtalats misstänkt för att ha misshandlat en 31-årig kollega i deras gemensamma pausrum på Eketrägatan i Göteborg. Enligt åtalet ska 62-åringen bland annat ha knäckt näsbenet på 31-åringen då han vägrade sluta be.

Upprinnelsen till bråket var att 62-åringen fann sin kollega beende på en matta i deras gemensamma pausrum. Mannen försökte få 31-åringen att sluta be, bland annat genom att knuffa honom och säga ”det här är inget bönehus”.

31-åringen ska dock ha vägrat att avbryta bönen, något som retade upp den äldre kollegan. Handgemäng uppstod och enligt åtalet fick den yngre mannen flera knytnävsslag i ansiktet av 62-åringen. Bland annat knäcktes 31-åringens näsa.

31-åringen uppgav i förhör att han blivit misshandlad och trakasserad på grund av sin tro. Efter misshandeln har han haft huvudvärk och problem med sömnen.

62-åringen nekar dock till anklagelserna om misshandel och säger att han använt sig av nödvärn efter att den yngre kollegan gett sig på honom. Han har också lämnat in en motanmälan mot 31-åringen där han anklagar honom för misshandel.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.