Ytterligare en nazist häktad för rån

Publicerad 2008-02-26 15:19

Ytterligare en nazist häktades under tisdagen för rånet mot en före detta kompanjon, en händelse som Expo tidigare rapporterat om. Sammanlagt sitter nu fem misstänkta för grovt rån. Ytterligare en person är eftersökt.

Enligt uppgifter ska den person som rånandes i Munkedal i Bohus län 8 februari i år ha lämnat organisationen Nordiska förbundet för en konkurrerande grupp. Han ska han även ha tagit med sig ett kundregister från Nordiska förlaget med över 10000 köpares kontaktuppgifter. Syftet med rånet ska ha varit att lägga beslag på registret. Åklagaren är dock förtegen om de häktade ska ha kommit över något vid rånet.

– Det är av utredningsskäl plus att jag och övriga som har varit på förhandlingen i tingsrätten har belagts med yppandeförebud. Vi har såklart en hel del information, men av de här två skälen så går vi inte ut med något, säger Niklas Sannerholm, chefåklagare på åklagarkammaren i Uddevalla.

En av dem som sitter häktade är ägaren till Nordiska förlaget. Samtliga fem är kända i nazistkretsar. Ytterligare en person söks nu av polisen. Åklagare Niklas Sannerholm vill inte kommentera om det kan bli aktuellt med fler häktningar.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här