Hetsdömd politiker i hovrätten

Publicerad 2008-04-22 13:27

På tisdagseftermiddagen tar hovrätten i Malmö upp fallet med politikern Dahn Pettersson från det lokala Allianspartiet i Burlöv, som förra året dömdes av Malmö tingsrätt till 18.000 kronor i böter för hets mot folkgrupp, rapporterar TT.

Pettersson skrev i en motion till Burlövs kommunfullmäktige att större delen av det heroin som kommer till Sverige smugglas in av kosovoalbaner, en uppgift som inte stämmer överens med verkligheten. För det dömdes han för hets mot folkgrupp till 18.000 kronor i böter.

Enligt TT överklagade Pettersson domen med hänvisning till att han aldrig menat att förolämpa kosovoalbaner. Motionen var enligt honom ett inlägg i debatten om att antalet hemlösa ökar i takt med att mer heroin smugglas in i Sverige.

Dahn Pettersson representerar även Sverigedemokraterna i skattenämnden, trots att han inte är medlem i partiet.Rättelse:


Dahn Pettersson representerar inte längre Sverigedemokraterna i skattenämnden. Det korrekta ska vara att han representerade partiet fram till sista december 2007.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.