Nazister greps i Västervik

Publicerad 2008-04-15 15:00

Ledaren för Svenska motståndsrörelsen i Småland greps tillsammans med två andra medlemmar under natten till måndagen i Västervik. Nazisterna är misstänkta för att bland annat ha vandaliserat ett ungdomscafé i staden, skriver Västerviks-Tidningen.

– Vår patrull hade fått besked om att det varit glaskross på Congero och mötte en misstänkt bil. I bilen hittades utrustning som visar att de varit och sprayat. Nu gäller det för oss att binda dem till brottsplatserna, säger polischef Kenth Werme till Västerviks-Tidningen.

Det är inte första gången som de tre nazisterna grips i Västervik. I slutet av februari greps samma trio då de hade slagträn samt utrustning för att göra brandbomber i den bil de färdades i.

Under natten till söndagen ska det ha klottrats propaganda från Svenska motståndsrörelsen. Kenth Werme säger till Västerviks-Tidningen att klottret var mest omfattande vid gymnasieskolan.

I ungdomscaféet som vandaliserades var det även klottrat propaganda från Svenska motståndsrörelsen. Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, har kontor i samma lokal som ungdomscaféet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.