Eftersökt nazist gripen

Publicerad 2008-05-20 13:32

En sjunde person från Nordiska förbundet som varit eftersökt för sin inblandning i intrånget hos före detta kompanjon i Munkedal är nu gripen, skriver Bohusläningens nätupplaga.

Den misstänkte mannen, som varit anhållen i sin frånvaro, greps i fredags. De övriga sex misstänkta dömdes förra veckan. Fem av dem dömdes till fängelse för att olovligt tagit sig in i en före detta kompanjons bostad och tagit hans datorer. En sjätte person friades.

Flera av de dömda har namngivit den gripne. Han har själv erkänt att han var närvarade i Munkedal, men han förnekar brott.

Chefåklagare Niklas Sannerholm säger till Bohusläningen att den gripne fortfarande är misstänkt och att han kommer att åtalas.

Den 8 februari i år tog sig sju aktivister ifrån Nordiska förbundet in i bostaden hos en man i Munkedal på Västkusten. Mannen hade varit involverad i organisationens företag, Nordiska förlaget. När mannen lämnade organisationen tog han med sig förlagets kundregister. Aktivisterna från Nordiska förbundet uppsökte mannen för att kräva tillbaka registret.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.