Nazist gömde vapen och sprängämnen

Publicerad 2008-05-16 17:00

Den 28-årige medlem i Svenska motståndsrörelsen som åtalats för bland annat grovt vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse dömdes idag till tre och ett halvt års fängelse av Nacka tingsrätt.

28-åringen dömdes för förberedelse till grov misshandel, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt vapenbrott och vapenbrott.

Vapnen hittades i samband med att polisen genomförde husrannsakningar mot sex personer med kopplingar till Svenska motståndsrörelsen runt om i Stockholm i början av mars i år. Mannen har delvis erkänt brotten, men hävdat att det inte rört sig om något grovt vapenbrott.

28-åringen har varit medlem i den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen sedan slutet av 1990-talet, och tidigare förekommit i en utredning gällande vapenbrott. Vid det tillfället friades han från misstankarna.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.