Nazister försökte störa Pride

Publicerad 2008-05-05 10:58

Tre aktivister från Svenska motståndsrörelsen omhändertogs av polisen i samband med att Springpride genomfördes på lördagen i Eskilstuna. Ytterligare 26 personer från organisationen avvisades från platsen, skriver Katrineholms-Kuriren.

Det var i samband med att det uppstod ett bråk mellan deltagare i Springpride och aktivister från den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen som polisen ingrep. Polisen uppger till Katrineholms-Kuriren att inga rapporter om skadade har inkommit och att ingen är misstänkt för något brott. Polisen var förberedd på oroligheter och Eskilstuna-polisen hade fått förstärkning från andra län.

Enligt tidningen QX hade allmänheten i Eskilstuna samlats för att möta nazisterna med ”nyckelskramling” som en protest mot de objudna gästerna. Svenska motståndsrörelsens närvaro ska i övrigt inte ha stört Prideparaden och firandet. Runt 1 500 personer deltog i paraden, uppger QX.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.