Överklagar livstidsdom för hatmord

Publicerad 2008-08-11 10:58

Den 35-årige man som dömts till livstids fängelse för bland annat mord på en 43-årig homosexuell man och mordförsök på ytterligare en homosexuell man har överklagat sin dom till hovrätten, rapporterar TT.

Enligt överklagan så menar 35-åringen att livstidsdomen är felaktig och han kräver ett betydligt kortare fängelsestraff. Han vill frikännas från åtalet för mord och försök till mord. I stället erkänner han stöld och grovt vållande till kroppskada.

Mannen ska ha utnyttjat homosexuella mäns läggning för att kunna råna dem. Stockholms tingsrätt konstaterar i sin dom att en försvårande omständighet var att offren förnedrats på grund av deras sexuella läggning. Men 35-åringen hävdar att han aldrig haft ett sådant motiv, skriver TT.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.