Misstänkt mordplan mot Obama avslöjad

Publicerad 2008-08-26 15:46

USA. Minst tre personer ska ha gripits misstänkta för att vara delaktiga i en sammansvärjning för att mörda den amerikanska presidentkandidaten Barack Obama på demokraternas partikonvent i Colorado på torsdagen.

Historien uppdagades när en 28-årig man stoppades av polisen på söndagsmorgonen misstänkt för rattfylla. I bilen återfanns bland annat vapen, kamouflagekläder, kommunikationsradioapparater och skottsäkra västar. Ytterligare två personer ska ha gripits.

Enligt KCNC-TV ska en av de misstänkta ha sagt att de planerade att skjuta Obama från långt håll med ett gevär. Enligt CBS finns det uppgifter om att en av de gripna bar en ring med ett hakkors och han misstänks för att kopplingar till vit makt-organisationer.

De federala myndigheterna i Colorado tonar dock ned händelsen och säger att det inte rör sig om ett trovärdigt hot mot Barack Obama, uppger BBC.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.