Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Antirasister i Värmland hotades och trakasserades

Publicerad 2008-09-30 16:52

Företrädare för Värmland mot rasism hotas och trakasseras, det säger nätverkets presstalesman Mikael Larsson i Värmlands Folkblad i dag.

Det var i torsdags som en 18-årig kvinna, som deltagit i det antirasistiska nätverkets aktiviteter, attackerades bakifrån. Enligt Värmlands Folkblad ska mannen som överföll kvinnan ha skrikit ”förbannde röding” medan han slog henne. Mikael Larsson menar att attacken inte är en isolerad händelse. Företrädare för Värmland mot rasism ska enligt Larsson ha utsatts för en rad hot och trakasserier, bland annat sönderslagna fönster, sprayade fasader och geggig mat i brevinkast.
– Om anmälningarna ses var och en för sig så verkar det inte så farligt; en skadegörelse här, en misshandel där, en skadegörelse till. Men ser man helheten så är det oerhört allvarligt. Upptrappningen måste stoppas innan något riktigt otrevligt händer, säger Mikael Larsson till Värmlands Folkblad.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.