Sverigedemokraterna förlorar inflytande i Karlskrona

Publicerad 2008-11-06 17:56

Sverigedemokraterna är på väg att förlora sin vågmästarroll i Karlskrona. Den styrande majoriteten i kommunen ska försöka ta fram en gemensam budget tillsammans med socialdemokraterna, som tidigare verkat i opposition, rapporterar SR-Blekinge.

Den borgerliga alliansen har tidigare tillsammans med miljöpartiet varit tvungna att förlita sig på Sverigedemokraternas röster för att få stöd för sina budgetförslag. Det faktum att Sverigedemokraterna har varit vågmästare i kommunen har många gånger medfört problem för de andra partierna i kommunfullmäktige då Sverigedemokraterna tigit in i det sista om vilket förslag de ska rösta på.

Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona kommunfullmäktige, Richard Jomshof, tar dock den förändrade situationen med ro.
– Jag tror inte det kommer bli så annorlunda, vi kommer fortfarande få en rad ideologiska diskussioner i nämnderna där vi kan vara med och avgöra, säger han till SR-Blekinge.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.