Muslimska studenter attackerade i Paris

Publicerad 2009-01-15 13:43

Våldet i spåren av kriget i Gaza har nu även drabbat muslimer. Två muslimska studenter attackerades förra veckan utanför sin skolan av aktivister från JDL, Jewish Defense League, rapporterar franska medier.

Annons

Annons

Attacken mot de två muslimska studenterna som är mellan 15 och 17 år skedde förra torsdagen i samband med att aktivister från extremistgruppen JDL delade ut flygblad utanför Jansson de Sailly skolan i Paris. I flygbladet uppmanade JDL unga judar att skydda den judiska gruppen i Frankrike från antisemitism. När en av studenterna vägrade ta emot ta emot flygbladet ska han och hans kusin enligt mediauppgifter ha blivit attackerade.

Attacken mot de två unga muslimerna har fått ordföranden för den franska organisationen AVI, Föreningen för hjälp till offer för orättvisor, Rachid Nekkaz att reagera.

– När en synagoga attackeras reagerar alla och det är bra. Fransmän med nordafrikansk bakgrund borde åtnjuta samma behandling, säger han i Le Monde.

JDL fördömer våldet mot de muslimska studenterna och förnekar att det var någon av deras aktivister som låg bakom attacken. De hävdar att någon måste ha hittat organisationens flygblad och bestämt sig för att dela ut dem på egen hand.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.