Våldet mot latinamerikaner ökar i USA

Publicerad 2009-01-13 15:25

Fyra personer arresterades nyligen i Hemet i Kalifornien, misstänkta för en brutal misshandel av en latinamerikansk man. Antalet hatbrott mot just latinamerikaner har ökat markant i USA de senaste åren, skriver Southern Poverty Law Center.

Det var den 19 november förra året som de fyra personerna ska ha misshandlat det 19-åriga offret bland annat genom sparkar i huvudet. Enligt polisen var attacken oprovocerad och grundad på hat mot latinamerikanska invandrare. Hemet har under en lång tid varit drabbat av rasistiskt våld och högerextrem aktiviteter.

Misshandeln är en del av en markant ökning av antalet överfall och hatbrott riktade mot latinamerikaner i USA. Enligt FBI har antalet hatbrott riktade mot latinamerikaner de senaste fem åren ökat med hela fyrtio procent.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.