Biskop attackerade reporter

Publicerad 2009-02-25 13:44

Det fortsätter att storma runt Richard Williamson, biskop i det katolska prästbrödraskapet SSPX:s. Nu anklagas han för att ha misshandlat en reporter, skriver Expressen. Williamsson blev världsnyhet när han i ett uttalande förnekade Förintelsen

Richard Williamson anklagas för att ha attackerat tv-reportern Norberto Dupesso. Dupesse försökte intervjua Williamson när han skulle lämna Argentina, där han hotas av utvisning, för en resa till Storbritannien. Enligt reportern ska även två män i Williamsons sällskap genom våld försökt hindra intervjun, enligt Expressen.

I en intervju med SVT:s Uppdrag granskning hävdade Williamson att det inte fanns några gaskamrar i Nazityskland. Intervjun ägde rum i Tyskland där det är förbjudet att förneka Förintelsen. Williamson är misstänkt för att ha uppmanat till hets mot folkgrupp. En förundersökning har inletts.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här