Biskop attackerade reporter

Publicerad 2009-02-25 13:44

Det fortsätter att storma runt Richard Williamson, biskop i det katolska prästbrödraskapet SSPX:s. Nu anklagas han för att ha misshandlat en reporter, skriver Expressen. Williamsson blev världsnyhet när han i ett uttalande förnekade Förintelsen

Richard Williamson anklagas för att ha attackerat tv-reportern Norberto Dupesso. Dupesse försökte intervjua Williamson när han skulle lämna Argentina, där han hotas av utvisning, för en resa till Storbritannien. Enligt reportern ska även två män i Williamsons sällskap genom våld försökt hindra intervjun, enligt Expressen.

I en intervju med SVT:s Uppdrag granskning hävdade Williamson att det inte fanns några gaskamrar i Nazityskland. Intervjun ägde rum i Tyskland där det är förbjudet att förneka Förintelsen. Williamson är misstänkt för att ha uppmanat till hets mot folkgrupp. En förundersökning har inletts.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.