Fängelse för Förintelseförnekare | Expo.se

Fängelse för Förintelseförnekare

Publicerad 2009-02-26 11:54

Horst Mahler dömdes på onsdagen till sex års fängelse.

En tysk domstol dömde på onsdagen advokaten Horst Mahler till sex års fängelse för att ha förnekat Förintelsen och spridit anti-judisk propaganda.

Att förneka Förintelsen är förbjudet i Tyskland och det rekommenderade maxstraffet är fem års fängelse. Domstolen i München valde ändå att döma Horst Mahler till ett sexårigt fängelsestraff efter att han använt rättegången för att fortsätta sprida lögner om Förintelsen. Domare Martin Rieder menade att Mahlers tal vid rättegången visade att han totalt saknar ånger, skriver Herald Tribune. Vid Mahlers slutplädering passade han även på att uttrycka sympati för Richard Williamson, biskop i det katolska prästbrödraskapet SSPX, som står under tysk utredning efter att han under en intervju med SVT:s uppdrag granskning förnekat Förintelsen.

Horst Mahler började sin politiska bana som en av grunderna till terroristgruppen Röda arméfraktionen (RAF). Senare lämnade han vänstern och blev nazist. Han har varit aktiv i tyska nationaldemokratiska partiet (NPD).


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons