Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Fängelse för Förintelseförnekare

Publicerad 2009-02-26 11:54

Horst Mahler dömdes på onsdagen till sex års fängelse.

En tysk domstol dömde på onsdagen advokaten Horst Mahler till sex års fängelse för att ha förnekat Förintelsen och spridit anti-judisk propaganda.

Att förneka Förintelsen är förbjudet i Tyskland och det rekommenderade maxstraffet är fem års fängelse. Domstolen i München valde ändå att döma Horst Mahler till ett sexårigt fängelsestraff efter att han använt rättegången för att fortsätta sprida lögner om Förintelsen. Domare Martin Rieder menade att Mahlers tal vid rättegången visade att han totalt saknar ånger, skriver Herald Tribune. Vid Mahlers slutplädering passade han även på att uttrycka sympati för Richard Williamson, biskop i det katolska prästbrödraskapet SSPX, som står under tysk utredning efter att han under en intervju med SVT:s uppdrag granskning förnekat Förintelsen.

Horst Mahler började sin politiska bana som en av grunderna till terroristgruppen Röda arméfraktionen (RAF). Senare lämnade han vänstern och blev nazist. Han har varit aktiv i tyska nationaldemokratiska partiet (NPD).

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.