Framträdande muslim hyllade Hitler | Expo.se

Framträdande muslim hyllade Hitler

Publicerad 2009-02-17 21:35

Chefen för Fatwarådet, Youssef al-Qaradawi, har i ett program i tv-kanaken al-Jazira hävdat att Adolf Hitler satte judarna på plats, skriver norska Aftenposten. Enligt tidningen ska al Qaradawi dessutom ha hävdat att Förintelsen var guds straff mot judarna.

Uttalandet har fått flera muslimska organisationer att reagera.
– Det här är visserligen en känslig fråga, många europeiska muslimer ser upp till honom som person. Men att förneka Förintelsen eller som al-Qaradawi hävda att det är Guds straff mot judarna är något vi helt tar avstånd ifrån, säger ordföranden i Sveriges muslimska förbund, Mahmoud Aldebe, till TT.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons