Nazipropaganda i kyrka

Publicerad 2009-02-04 09:12

Antisemitisk propaganda undertecknad av Nordiska rikspartiet upptäcktes i en kyrka i Leksand dagen efter att prästen hållit en predikan om nazismens förbrytelser.

På Förintelsens minnesdag, den 27 januari, höll prästen Sten Boman en predikan för högstadieelever där han bland annat talade om hur ”hur de mörka krafterna som möjliggjorde Förintelsen kan se ut idag”. Dagen efter hade någon tänt ett ljus vid altaret och lämnat en lapp det stod att han var ”judarnas lakej”. Dessutom återfanns antisemitisk propaganda som var undertecknad med Nordiska rikspartiet, rapporterar Sveriges radio

Nordiska Rikspartiet, NRP, grundades i mitten av 1950-talet och har hela tiden letts av makarna Vera och Göran Assar Oredsson. Partiet svärmar öppet för nazismen. Under många år har NRP:s verksamhet varit blygsam, men aktiviteten har under senare tid tilltagit något.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.