Värnpliktig dömdes för hets mot folkgrupp

Publicerad 2009-02-26 12:27

En värnpliktig på P7 i Revingehed utanför Lund dömdes på onsdagen för hets mot folkgrupp och förolämpning. Han dömdes bland annat för att ha kallat en annan värnpliktig för ”blattejävel” och skrikigt ”Sieg Heil”.

Den dömde 21-åringen sade till en annan värnpliktig att ”du är fan svartare än helvetet” och kallade honom för ”blattejävel”. 21-åringen gjorde även vid upprepande tillfällen så kallad hitlerhälsning och skrek ”Sieg Heil”. Vid rättegången uppger 21-åringen att han var så påverkad av alkohol att han inte kommer ihåg händelsen. Lunds tingrätt dömde 21-åringen till dagsböter och skadestånd.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.