Fyra gripna för att ha planerat terrordåd mot synagoga

Publicerad 2009-05-22 16:50

Polisen grep under onsdagsnatten fyra män som misstänks ha planerat sprängattentat mot två synagogor i USA.

De misstänkta terroristerna hade lagt ut, vad de trodde var, det explosiva ämnet C-4 i en synagoga i Bronx och hade planerat att lägga samma ämne i ytterligare en synagoga under onsdagen. Ämnet som de använt sig av var ofarligt men männen var övertygade om att det var explosivt. Motivet till gärningen var att männen upprörts även att många muslimer mördats i Afghanistan och Pakistan. Det sa kommissarie Raymond Kelly under torsdagen under en presskonferens på en av de utsatta synagogorna, Riverdales judiska center.
– De tyckte att det inte skulle vara mer än rätt om judar skulle dö i den här attacken.

Männen hade också planerat att skjuta ner ett antal militärplan. Pistolerna som de hade tänkt använda var precis som bomberna fejkade.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.