Ryska nazister kastade brandbomb mot polishus

Publicerad 2009-05-07 15:37

Nazister kastade i tisdags en brandbomb mot en rysk polisstation. Området där bomben kastades, Nizhny Novgorod, är ett samhälle som sedan flera decennier tillbaka är bebott av tatarer. Området har länge varit drabbat av nynazistiska aktiviteter vilket oroar stadsborna, rapporterar Radio Free Europe.

Hotfulla aktioner från nazister riktat mot invånarna och minoritetsgrupper är något som pågått länge i Nizhny Novgorod enligt stadsombudet Mufti Abdulbari Muslimov. Han menar att några arbetare från Azerbajdzjan och en malaysisk student nyligen blivit utsatta för våld. Däremot tycker han att den senaste attacken mot polisstationen visar en ny trend av våldsamma utlopp från extremister. Attacken mot polishuset hade i april diskuterats på flera högerextrema forum där den femte maj blivit ett utsatt datum för den så kallade Revanschens dag. Dagen då de skulle kasta brandbomber mot polisbyggnader.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.