Frihetspartiet backar från Geert Wilders utspel

Publicerad 2009-06-18 14:41

Den holländska partiet Frihetspartiet, PVV, går emot sin partiledare Geert Wilders.

Wilders intervjuades i helgen i dansk tv. Där förklarade han att ”det bara finns en lösning” på problemet med muslimer som begår brott eller vill ha Sharia-lagstiftning; att kasta ut dem ur landet. Nu har företrädare för Frihetspartiet, PVV, backat från Wilders kontroversiella utspel. Partiet ställer sig inte bakom kravet som enligt Wilders skulle leda till massutvisningar av miljontals muslimer. Frihetspartiet står i stället kvar vid sitt tidigare krav på att personer med dubbla medborgarskap ska kunna utvisas om de bryter mot lagen.

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.