Romer återvänder till Rumänien efter attackerna i Belfast

Publicerad 2009-06-25 09:17

De flesta av de rumänska romer som under den senaste veckan blivit trakasserade och attackerade i Belfast på Nordirland har bestämt sig för att återvända till Rumänien, rapporterar BBC. 25 av dem har redan åkt och 75 planerar att lämna landet. Enbart 14 planerar i dagsläget att stanna kvar i Belfast.

De var i förra veckan som runt 100 personer tvingades fly sina hem efter att ha blivit attackerade av en grupp högerextremister som kallar sig själva Combat 18, efter den avsomnade brittiska terrorgruppen med samma namn. De fick till slut ta skydd i en kyrka efter att lokalbefolkningen tagit dem i beskydd.

De Nordirländska myndigheterna kommer nu hjälpa till att bekosta hemresorna för de som vill ge sig av. Samtidigt rapporteras polisen ha gripit ett antal personer som misstänks ha deltagit i attackerna.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.