Muslimer i Nederländerna oroas över Geert Wilders framgångar

Publicerad 2009-07-01 10:00

Mer än hälften av Nederländernas invånare med turkisk och marockansk bakgrund säger att de kan tänka sig att lämna landet på grund av det växande stödet för den antiislamske politikern Geert Wilders. En tredjedel säger att de absolut vill emigrera, det visar en undersökning som det nederländska aktualitetsprogrammet Netwerk presenterade på måndagen.

I undersökningen intervjuades 319 personer med bakgrund i Marocko och Turkiet, 70 procent av landets muslimer har sin bakgrund där. Tre fjärdedelar menade att de kände sig hemma i Nederländerna. Men 57 procent av de tillfrågade oroas över den senaste tidens framgångar för Geert Wilders och hans parti PVV.

Enligt undersökningen delade drygt 20 procent av de tillfrågade delar av Geert Wilders ståndpunkter.

Ämnen

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här