Nazistiskt terrorhot mot Storbritannien | Expo.se

Nazistiskt terrorhot mot Storbritannien

Publicerad 2009-07-06 09:23

Militanta nazister håller på att utvecklas till ett allvarligt säkerhetshot mot Storbritannien. Det uppger seniora källor inom landets polis för Financial Times.

Storbritannien brottas med stora problem kring ökande islamistisk extremism. Men polisen understryker att terrorhotet inte bara kommer från al-Qaeda och dess sympatisörer. Aktiviteten hos nynazistiska grupper är också en källa till oro.

Just nu utreder brittisk antiterrorpolis en internationell vapenliga som förser vit makt-grupper i landet med vapen. Operationen har hittills beslagtagit raketartilleri, handgranater och eldvapen samt över 80 hemmagjorda bomber. Personer har gripits i Storbritannien, flera europeiska länder, Australien och Nya Zeeland.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons