Nazistiskt terrorhot mot Storbritannien

Publicerad 2009-07-06 09:23

Militanta nazister håller på att utvecklas till ett allvarligt säkerhetshot mot Storbritannien. Det uppger seniora källor inom landets polis för Financial Times.

Storbritannien brottas med stora problem kring ökande islamistisk extremism. Men polisen understryker att terrorhotet inte bara kommer från al-Qaeda och dess sympatisörer. Aktiviteten hos nynazistiska grupper är också en källa till oro.

Just nu utreder brittisk antiterrorpolis en internationell vapenliga som förser vit makt-grupper i landet med vapen. Operationen har hittills beslagtagit raketartilleri, handgranater och eldvapen samt över 80 hemmagjorda bomber. Personer har gripits i Storbritannien, flera europeiska länder, Australien och Nya Zeeland.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!