Scotland Yard befarar högerextrema terrordåd

Publicerad 2009-07-08 09:50

Scotland Yards antiterrorenhet har ökat bevakningen av högerextrema grupper. Enligt The Telegraph befarar man att högerextrema grupper kommer att försöka genomföra spektakulära terrordåd i syfte att skapa spänningar i samhället.

Muslimer, judar och andra minoriteter har blivit ombedda att vara extra uppmärksamma. Representanter från både Storbritanniens judar och muslimer vittnar också om en ökad utsatthet.

– Vi har blivit medvetna om det faktum att islamofobin nu tar sig form av attacker mot exempelvis moskéer eller kvinnor som uppfattas som muslimer, säger en talesman för den muslimska organisationen MCB till The Telegraph.

David Rich, från Community Security Trust, ser en liten men betydande ökning av vit makt-sympatisörer som har fällts för attacker mot synagogor.
– Vi har regelbundna diskussioner med polisen om varifrån hotet skulle kunna komma och de har varit väl medvetna om det här hotet under en lång tid, säger han till The Telegraph.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här