Årsdagen av 11 september kantad av antimuslimska protester

Publicerad 2009-09-15 14:49

Årsdagen av terrordåden den 11 september 2001 kantades av antimuslimska demonstrationer i både USA och England.

I USA samlades församlingsmedlemmar från Dove World Outreach Center i Gainesville i Florida i en demonstration mot islam. Enligt lokaltidningen The Gainesville Sun bar de 30 demonstranterna skyltar med texter som ”Jesus är ingen liberal”, ”Islam dödar” och Jesus är den enda vägen”.

Samma dag försökte aktivister från den antiislamska organisationen English Defense League genomföra en demonstration mot en moské i Harrow, nordväst om London. Men enligt tidningen lokaltidningen Harrow Times jagades gruppen iväg av motdemonstranter.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här