Nazister åtalas för 25 mord – filmade när de plågade sina offer | Expo.se

Nazister åtalas för 25 mord – filmade när de plågade sina offer

Publicerad 2009-09-08 14:59

Ett gäng ryska nazister åtalas för mord på 25 invandrare och för kuppförsök. Gärningsmännen filmade morden och la ut bilder över hur de skär halsen av invandrare på nätet.

– Vill du bli nazist? Se vad vi gör med förrädare, säger en man i 20-års åldern medan han tar en kökskniv och skär ett öra av ett lik som ligger i ett badkar. Mannen börjar sjunga den kända ryska nationalistlåten ”Vart börjar vårt fosterland” samtidigt som han slår kniven i bröstet på liket för att slutligen skära huvudet av kroppen. Med ett snitt från öra till öra.
Händelsen utspelar sig i en av de filmer som nazistgruppen spelat in och lagt upp på nätet, uppger Ekstrabladet.
Videon används nu som bevis mot den grupp av nazister som nu står åtalade för mord på 25 invandrare.

Enligt den största ryska tidningen KP är de åtalade anslutna till Nationalsocialistiska förbundet (NSO), grundade av Dmitry Rumyantsev. Rumyantsev har tidigare varit rådgivare vid det ryska parlamentet, Duman, och åtalades 2007 för att ha spridit hatpropaganda.
Polisen har tagit vapen, sprängämnen och hemmagjorda bomber i beslag efter ett tillslag mot nazistgruppens högkvarter, i närheten av Moskva, därför åtalas de även för kuppförsök, skriver Ekstrabladet.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons