Nazister gömde vapen vid tingsrätt

Publicerad 2009-09-04 17:34

I samband med en pågående rättegång där vänsterextremister står åtalade för att ha misshandlat nazister fann polisen en vapengömma. Polisen omhändertog 29 nazister vid platsen som hade klätt sig för gatustrid.

Nazisterna hade gjort sig färdiga för gatustrider i centrala Göteborg. I ett buskage fann polisen ett stort antal gatustridsvapen. Bland annat fanns påkar, järnrör, smällare, knivar och gatsten bland buskarna.
Det var ett tips om att personer bröt upp gatsten som gjorde polisen uppmärksam på vapengömman.
I närheten fanns de 29 nazister som blev föremål för en större polisvisitation. Nazisterna kom från södra och västra delarna av Sverige. På sig hade de tandskydd, skyddsvästar och handskar. Redo för strid.

Polisen såg till att föra nazisterna från platsen med buss till deras respektive hemorter. Två av dem fick omhändertas efter att de hade uppträtt aggressivt.
I Göteborgs Tingsrätt pågår en rättegång mot tio personer som står åtalade för att på nationaldagen förra året ha attackerat den buss med nazister som skulle åka till den så kallade Folkets marsch i Stockholm.
Den pågående rättegången har lockat till sig högerextremister under flertalet av förhandlingsdagarna.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.