Rättegången mot museimördaren inledd

Publicerad 2009-09-03 17:12

Rättegången mot James von Brunn som sköt i juni sköt ihjäl en vakt på Förintelsemuseet i Washington har inletts.

Rättegångsförhandlingarna har dröjt eftersom den 89-årige von Brunn skadades i samband med att han öppnade eld mot museets entré i juni.

Under rättegången hävdade åklagaren Nicole Waid att Brunns attentat var ett försök att sända en signal till landets judiska befolkningen om att Förintelsen aldrig ägt rum.
Enligt åklagaren ska von Brunn ha planerat sitt dåd månader i förväg, rapporterar Washington Post. Rätten gick också med på Nicole Waids krav på att inte släppa Von Brunn fri.

Von Brunn, som rullades in i rättssalen i en rullstol visade ingen ånger. Enligt Washington Post log han när åklagaren hävdade att han försökt mörda så många som möjligt i hans attack.
– Jag är amerikansk medborgare och som marinofficer svor jag att skydda det här landet. Jag tar mina ord på stort allvar, förklarade Von Brunn.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!