Stopp för SD-annonser

Publicerad 2009-09-18 10:00

I onsdags deklarerade Aftonbladets chefredaktör Jan Helin att tidningen inte kommer att ta in annonser från Sverigedemokraterna. Nu visar det sig att även Sydsvenska Dagbladet nekat Sverigedemokraterna från att annonsera.

I ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna anklagade pressekreteraren Mattias Karlsson Sydsvenskan för syssla med ”politisk censur”:
– I en demokrati är det väljarna och inte massmedia som skall bestämma vilka budskap som är bra, respektive dåliga.

Men enligt Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström har tidningen inget generellt stopp för annonser från Sverigedemokraterna. Den här gången var det annonsens budskap ”Nej till islamisering” som gjorde att tidningen sa nej.
– Vi inför inte annonser som är kränkande eller bryter mot den demokratiska värdegrunden. ”Nej till islamisering”, är hets mot religionsutövare, inte religionskritik, säger Daniel Sandström i Sydsvenska Dagbladet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.