Sverigedemokrat riskerar uteslutas

Publicerad 2009-09-01 17:12

Sverigedemokraterna har öppnat ett uteslutningsärende mot Jan Hansveden i Landskrona. Detta efter att han ansökt om ett förhandsbesked gällande ett moskébygge på en av hans fastigheter, skriver Kvällsposten.

Sverigedemokraten Jan Hansveden har sedan två år tillbaka försökt sälja sin fastighet i centrala Landskrona. Det bästa budet ska han enligt egna uppgifter ha fått från någon som vill bygga en moské på platsen, skriver Kvällsposten. Han har hos kommunen ansökt om ett förhandsbesked för ett moskébygge på tomten. Det har fått partiet att reagera.

– Är han seriös med sina planer på att bygga en moské i centrala Landskrona kan han inte längre vara med i Sveridemokraterna, säger Mattias Karlsson, presschef och styrelseledamot för Sverigedemokraterna till Kvällsposten.

Jan Hanseveden själv är inte, enligt Kvällsposten, orolig för att uteslutas utan räknar med att bli kvar i partiet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.