Allsvensk fotbollspelare ville döda invandrare

Publicerad 2009-10-07 09:05

18-årige Michael Jidsjö som till vardags spelar i allsvenska Örebro SK döms för misshandel av två kvinnor, uppger Sportbladet.

Misshandeln skedde under nyårsnatten då Örebro SK-spelaren stod på Stora torget i Örebro och skrek att han ville döda alla invandrare. En kvinna frågade Jidsjö ifall det även gällde hennes pojkvän som är invandrare. Fotbollspelaren svarade kvinnan med ett slag i ansiktet. Sedan slog Jidsjö ytterligare en kvinna i sällskapet.

Michael Jidsjö dömdes för misshandel samt ringa misshandel och ska betala skadestånd på 6 000 respektive 5 500 kronor till kvinnorna. I tingsrätten medgav han dödshoten men sade sig ha glömt slagen mot kvinnorna.
– Jag var jättearg, men det var jävligt dumt sagt, förklarade han i tingsrätten enligt Sportbladet.

Jidjö dömdes även för våldsamt motstånd efter en händelse i våras då han vägrade lämna en fest.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.