Expo får Dawit Isaak-priset

Publicerad 2009-10-27 12:38

Stiftelsen Expo tilldelas idag Publicistklubbens Dawit Isaak-pris 2009. Expo får priset för sitt arbete för demokrati och yttrandefrihet.

”Att avslöja högerextremistiska rörelser kan vara förenat med livsfara. Redan vid starten för mer än tio år sedan utsattes tidningen Expo för en omfattande hatkampanj, medarbetare mordhotades och tryckeriet vandaliserades. Fortsatta trakasserier har inte stoppat tidningens närgångna granskning av demokratifientliga krafter. Expos redaktion är i allra högsta grad välmeriterade som årets mottagare av Publicistklubben Väst Dawit Isaak-pris, skriver Publicistklubben i sin motivering.

Dawit Isaak sitter fängslad i Eritrea sedan åtta år tillbaka. Publicistklubbens Västra krets instiftade 2007 hederspriset i hans namn för att ytterligare sätta ljuset på brutala förhållanden som inskränker yttrandefriheten i stora delar av världen. 2007 tilldelades priset organisationen Reportrar utan gränser och 2008 erhöll den norska radiostationen DVB, Democratic Voice of Burma priset. Priset består av diplom och 10 000 kronor.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.